Články odjinud

Články převzaté z ostatních charit.

Sociální pracovníci požadují změnu novely zákona o úpadku

Na třicet pracovníků z neziskových organizací se 13.května u kulatého stolu shodlo na tom, že navržený zákon o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon) má četné nedostatky, které ve svém důsledku mohou poškodit klienty odborných sociálních poraden. Kvůli navrženým legislativním úpravám hrozí mnoha těmto poradnám výrazné omezení činnosti, některým možná i zánik. Tato situace by měla velký dopad na osoby, které potřebují oddlužit a na vývoj stavu chudoby u nás.

Peníze z Tříkrálové sbírky pomohou malému chlapci z Krupky

Získané příspěvky, které malí i větší koledníci vybrali v letošní Tříkrálové sbírce, pomáhají všude tam, kde je potřeba. Teplická oblastní Charita, která koledování Tří králů na Teplicku každoročně organizuje, se rozhodla, že část vybraných peněz věnuje také rodině malého Kryštofa z Krupky.

Charita ČR se stala generálním poskytovatelem integračních služeb pro uprchlíky

Ilustarční snímek: Jindřich Štreit (z cyklu Jsme ze stejné planety)

Charita Česká republika je od 1. ledna na základě smlouvy s Ministerstvem vnitra ČR generálním poskytovatelem integračních služeb pro azylanty pro rok 2016. Prostřednictvím Charity tak poputuje podpora osobám s udělenou mezinárodní ochranou (azyl nebo doplňková ochrana). Státní integrační program (SIP) je pro rok 2016 nastaven až na 2 000 oprávněných osob. Charita současně zve ke spolupráci další organizace.

CHARITY V AKCI TERIBEAR HÝBE PRAHOU

Oblastní charita Most, Oblastní charita Teplice a Farní charita Lovosice se zúčastnili akce Nadace Terezy Maxové dětem "TERIBEAR HÝBE PRAHOU, ANEB PRIMA DEN S MEDVĚDEM"!

Pátek 31. X.: Den půstu za mír na Blízkém východě, v Africe a na Ukrajině

Biskupové českých a moravských diecézí vyhlásili pastýřským listem na pátek 31. října Den půstu za mír na Blízkém východě, v afrických zemích a na Ukrajině. Zároveň vyzvali k celonárodní sbírce na pomoc lidem v těchto zemích.

Povodně 2013 – rok poté

Pracovníci a dobrovolníci Charity ČR a Diakonie ČCE poskytli lidem zasaženým loňskými povodněmi mnohdy neocenitelnou a dlouhodobou pomoc. Od českých dárců a s podporou od německých partnerů se jednalo o částku přes 50 milionů Kč. Pomohly také církve.

Povodně na Jesenicku, Charita je ve střehu

Od velkých povodní v roce 2013 brzy uplyne právě rok, ale na některých místech už přišly znovu. Rozvodněné toky způsobily škody na Jesenicku, kam míří také okamžitá pomoc Charity ČR. Včetně zásilky vysoušečů.

Charita je připravena pomoci, sestavila odborný dobrovolnický tým

V sobotu 24.5.2014 proběhlo cvičení specializovaného dobrovolnického týmu Diecézní charity Litoměřice. V případě povodní či jiné mimořádné události je nyní Charita připravena okamžitě pomoci.

Sbírka pro oběti povodní na Balkáně

Rozsáhlé povodně v Srbsku a v Bosně a Hercegovině způsobily obrovské škody. Charita ČR ze svého krizového fondu uvolnila částku 100 000 Kč a vyhlásila veřejnou finanční sbírku a dárcovskou SMS. Nabízíme banner a plakátky ke stažení.

Charita na pražském veletrhu neziskovek

NGO Market neboli 15. veletrh neziskovek se konal v pátek 25. dubna v Praze 6. Na akci se představily dvě stovky organizací. Tradičně nechyběla ani Charita ČR.